Nu är det åter jul…igen!

Pressmeddelande
Stockholm, Göteborg och Åstol 2021-05-20

Kalle Sändare – Julbestyr mitt i sommaren

Kalle Sändare-vännerna i Gris- och Skridskoföreningen firar jul mitt i sommaren. I samband med Record Store Day den 12 juni släpper föreningen en limiterad specialutgåva av Kalle Sändares platta ”Julbestyr”, juvelen i Kalle Sändares skivutgivning, i ett julklappspaket med olika sorter av olika saker.

En 180 grams LP i röd vinyl med två tidigare ej utgivna samtal från tiden det begav sig. En blå 7- tums singel med ytterligare två tidigare outgivna spår från samma tid samt en CD med alla nu utgivna samtalen. Toppat
med en vacker affisch på vederbörande ordkonstnär. Och dessutom på den egna etiketten GOSF.

Gris- och Skridskoföreningen vårdar Kalle Sändares minne, hans telefonsamtal och hans känsla för ord och kommunikation, inte bara som busringare, utan också som en stor språkkonstnär.
Föreningens årliga Gustav Hjäler-stipendium är en del av verksamheten. Tidigare års stipendiemottagare är bland annat Peter Apelgren, Fredrik Lindström, Claes Eriksson och Maria Lundqvist.

Men nu var det ju inte det saken gällde. Mer information om den unika nyutgåvan av ”Julbestyr” och distributionen genom fysiska skivbutiker ges av föreningens ordförande Ronny Svensson och hedersmedlemmen och skivproducenten Owe Midner. Och hur det sen går till,
vet de säkert också.

Gris- och Skridskoföreningen
Ronny Svensson
Ordförande
ronnys_rullar@hotmail.com
070 – 458 28 99

Owe Midner
Skivproducent
Riverside Records
owe@riverside-records.se
08 – 545 450 61