Köp Rapsodier från Hel-Böhmen – Boken som förklarar alltihopa.

GOSF vill här gärna påminna om Lars Carlssons nya bok ”Rapsodier från Hel-Böhmen”. En liten, men viktig pärla i den litterära faktabokströmmen.

Boken Rapsodier från Hel-Böhmen

Boken är givetvis ett måste i bokhyllan för alla Kalle-fans! I äkta Televerksorange inneslutning hittar du här många av Kalles klassiska telefonsamtal tydligt analyserade och hyfsat linjärt beskrivna och förklarade av författaren Lars Carlsson.

Roligt för den initierade men även för den som kanske är nyfiken och ny i Kalles värld och gärna vill lära sig mera om denne man och hans telefonsamtal.

Dessutom med insiktsfulla förord av Björn Ulvaeus! Han är väl känd?

Förutom 29 klargörande resuméer av Kalle Sändares klassiska telefonsamtal innehåller boken (85×133mm) en karta över stora delar av världen – platser där Kalle varit, skall till eller bara refererar till. Du kanske har varit på den platsen redan – eller så kan du fantisera om att åka dit!

Så, tveka inte, beställ boken innan februarigrisarna kommer.
Tveka inte heller att köpa den fantastiska affischen Hel-Böhmen – kan häftas eller kontaktlimmas direkt på väggen.

Priset:
299:– + 25:– i porto
349:– + signering + 25:– i porto
399:– + signering + skvätt av Bäska droppar* + 25:– i porto
Affisch, 50×70 cm: 180:– + 72:– i porto inkl. ett rör…

Vill du ha boken signerad? Ange vem den ska tillägnas. 

*Bäska droppar var Kalles favoritdryck. Han kallade den för sherry och drack den så flitigt att han under tidigt 70-tal gick under namnet Bäsken.
Med ett varsamt bäskstänk inuti boken välsignar författaren ditt exemplar av Rapsodier från Hel-Böhmen.

Du beställer boken/affischen genom att mejla; helbohmen@lindqwist.se
Betalning sker genom swish (0705455309) eller via insättning på bankkonto:
Clearingnr: 6647. Kontonr: 18058116. (Bosse Lindqwist.)
Glöm inte att ange ditt namn och din adress!
Boken och affischen levereras utan transportskador per post.
Det är vi ändå!

Läs också vad den gamle föreståndaren skriver om boken nedan:

Stockholm 2019-12-06
Rapsodier från Hel-Böhmen – Ny bok om Kalle Sändare och hans samtal.

Journalisten Lars Carlsson, författare till ”Väggen e´ klar. Världens första bok om Kalle Sändare” (Reverb, 2010), är tillbaka med ett nytt bidrag i lallens tjänst – en samling notiser som en gång för alla förklarar vad som händer under komikern Kalle Sändares klassiska telefonsamtal.

Boken ”Rapsodier från Hel-Böhmen” (Sand & Gräsen, 2019) är ett försök att reda ut sådant som Kalle Sändares fans skrattat åt sen 1960-talet. Den innehåller upplysande komprimeringar av 30 kaotiska telefonsamtal. Björn Ulvaeus frågar sig i förordet till boken: ”Varifrån kom de blixtsnabba ordvändningarna?” Han tror att Kalles synapser arbetade på ett sätt som vi vanliga med fantasilösa och inkörda associationsbanor inte kan fatta. Men nu får vi hjälp.

Förlaget skriver: ”Författaren Lars Carlsson går, i sin nya bok om ordkonstnären Kalle Sändares klassiska samtal, djupt igenom dem. Plockar sönder dem tills de står där nakna i sin adamsdräkt. Så att alla vi vilsna själar till slut förstår. Popkillar överhuvudtaget kommer bara att flämta till när de läser boken.” Vi riktiga Kallekännare hittar glada och dolda referenser till både samtal med Alice Timander, Bertil Schütt och Aftonbladets Bernt Nilsson. När man läser Lars Carlssons resuméer uppstår ljuv musik. Resuméernas knastertorra ton klingar väl med Kalle Sändares originalsamtal som dyker upp i bakhuvudet och skapar en vacker stämsång. Det hela ger läsaren ett extra plus i kroppen som Kalle Sändare skulle uttryckt det.

Kalle Sändare förvirrade och roade i telefon. Men han möblerade också världen med mytiska platser och sagolika figurer. Han gjorde det i över 50 år och han gör det ännu elva år efter sin död.

Dessa sagor, platser och historier lyfter Lars Carlsson fram i boken som också innehåller en karta över Hel-Böhmen. Och, en affisch över Hel-Böhmen har också förlaget tagit fram.
Förresten. I vilket samtal myntar Kalle Sändare landet Hel-Böhmen? Tål att tänka på. Fantastiskt roligt alltihop.

Per Bergman
Grundare av Gris- och Skridskoföreningen
per.bergman@kallesandare.com