Boxen e’ klar (CD-box med 22 CD)

CD / 2014 / Riverside/GOSF / ---
Kalle Sändare - CD Boxen e klar

Här har Gris och Skridskoföreningen tillsammans med Riverside Records dokumenterat alla originalutgåvorna med Kalle Sändare från starten 1965 med Kalle Sändare Tager Ett Nummer till och med albumet Telefonlur som kom 2011.

Den här boxen innehåller alltså alla 22 officiella skivor som Kalle gav ut samlade i en unikt designad box , en booklet på hela 28 sidor och totalt 240 spår att njuta av. Bonussamtal ingår och många av dessa album har aldrig tidigare funnits på CD så detta är en fantastisk samlings-box och en mycket fin ljudklapp. En vit fläck i Sveriges kulturliv har i och med denna utgåva suddats ut.

 

Mer information »

Apor & Skit (Medlemsskiva GOSF 2013)

CD / 2013 / Stereo Music Sweden/GOSF / SMSGOSF1301
Kalle Sändare - Apor & Skit skivomslag

Exklusiv och unik medlemsutgåva för år 2013, innehållande många tidigare outgivna samtalspärlor som exempelvis den långa oklippta versionen av ”Studsmatta” och ”Leasing av tivoli”.

Begränsad upplaga.

 

Mer information »

Idag är det sol!

CD / 1997 / Sändarecords / KALLECD2

Helge Bältes orkester söker arbetstillfällen och vi får vi bland mycket annat även höra Kalle förklara detaljerat för en nyfiken åländsk eventmakare hur det går till när man spinner spann. Han försöker också sälja en pannmur som tillhört moster Kråka. Med Kalle i rollen som utarbetad och lätt uppgiven bilverkstadsägare har det också kört ihop sig lite med en Ford Escort. Kalle i högform.

Mer information »

Meditationens A&O

CD / 1997 / Sändarecords / KALLECD1

Första temaplattan sedan Dagens dikt. Kalle Sändare mediterar fel och hamnar i ett tomt rum utan kontakt med omvärlden. Driften med allsköns livsåskådningar tar honom till Asien men också till en frukt- och grönsakshandlare.

Mer information »

På sååå sätt!

CD / 1994 / Sony/Cupol / 09-476681-10/476681-2

Kalle Sändare i fullständig högform säljer här exempelvis både dragspel och sofflock, han diskuterar fiskenät och han försöker kränga ett elva meter högt kängurustaket till en småbarnsmamma, konstaterar att Jylland inte finns kvar och lyckas dessutom få en österrikare att reflektera på hur skorsten ska uttalas på svenska. En storartad ”comebackskiva” för Kalle från 1994 med ett flertal samtal och uttryck som blivit klassiska.

Mer information »

Lättlurat/Svårlurat

LP, CD / 1990 / Mill Records / MICD5045(CD)

En blandning av både lyckade och lite mer ”misslyckade” uppringningar. Ju längre Kalle höll på, desto fler kände igen honom direkt på rösten och tekniken. Ibland gick det alltså inte att lura offret, och några av dessa samtal återfinns på denna plattan. De blev roliga ändå.

Ett samtal till t ex Eddie Meduza tar en vändning som inte Kalle eller någon annan kanske riktigt hade räknat med.

I övrigt en hel del samtal med julanknytning i form av granar, julost, julbord och annat. Inte minst Kapten Svärd.

 

Mer information »

Va´bra de´hörs!

CD / 1990 / Sonet / FLOPCD1013

Efter några års stiltje i skivproduktionen i slutet på 80-talet återkom Kalle 1990 med detta verk där han bl a ringer till Norge och själv blir intervjuad av olika medier som vill veta mer om olika saker. En familjebur har också en central position på denna plattan.

 

 

Mer information »

Två sidor

LP / 1986 / Boss Music / BOSS LP 2328

Långa absurda monologer om bl a Maskeradens historia kryddas med samtal om bl a kaffepettrar som ska förtennas och en salva som ger oönskad hårväxt.

En studsmatta som fjädrar fint men som står snett på golvet gäckar också på plattan.

Mer information »

Haverst & Hundra Bobiner

LP / 1984 / Mill Records / Mill 5021

Kalle återvänder på denna skiva till julskinkor och restaurangmiljön med dess bokningar och avbokningar. Han säljer även propellermössor och får lära sig vad en smurf är.

Mer information »

Dagens Dikt

LP / 1982 / Mill Records / Mill 5003

En lite udda platta där Kalle Sändare artigt försöker övertyga folk i hotellbranschen att slänga bibeln på gästernas rum och istället erbjuda dem dikter som han har skaldat. ”Posten ropade” och ”Göta Älg” är två alltför bortglömda poem härifrån. På denna plattan finns även samtalet ”Brutit hälsenan”, som med fog kan kallas för en klassiker.

Kalles diktande har inspirerat många genom åren.

Mer information »

Heta Linjen

LP / 1982 / Mill Records / Mill 5012
Heta_linjen_Kalle Sändare

Inspelad i krogmiljö, live från Bacchi Wapen, med Bertil Bertilson som presentatör och pådrivare. Publiken fick komma med förslag på vem Kalle skulle ringa och vad han skulle prata om. Resultatet hör du på denna skiva.

Kalle och Bertil Bertilson gjorde bara en skiva tillsammans, men desto fler liveuppträdanden i olika sammanhang. De uppträdde bl a på Gröna Lund tillsammans.

Mer information »

Kalles blandning

LP / 1982 / Sonet / FLOP 1011

En härlig blandning av samtal som blivit över från tidigare inspelningar och produktioner. Här får vi möta Kalle bl a i form av den påstridige Mauritz Fält från Institutet för Marknadsanalys, men framför allt så återfinns samtalet där Gris-och skridskoföreningen uppstår på just denna platta.

Mer information »

Det som katten gör i lådan

LP / 1981 / Sonet / FLOP 1010

Att vara manager för en punkgrupp är inte alltid det lättaste. Det är ett väldans skrikande och tjutande.

På denna skiva försöker man ”mjuka upp” Kalles samtal med några mer taktfasta musikaliska yttringar, ett annorlunda grepp mot de tidigare plattorna. De musikaliska inslagen var dessbättre inte så många, och har i motsats till Kalles egna insatser inte stått emot tidens tand lika bra, kan vi nog konstatera i efterhand.

Mer information »

Sändar-resan

LP / 1980 / Sonet / FLOP 1009

Med Lasse Åbergs filmkomedi ”Sällskapsresan” som gjorde succe’ på de svenska biograferna vid denna tiden, tog givetvis Kalle tillfället i akt att ge sin egen syn på det här med resor och allt som hör och inte hör därtill.

Fast istället för att dokumentera med filmkamera så använder Kalle såklart sin telefon.

Mer information »

Blåser i luren

LP / 1979 / Sonet / FLOP 1007

Härlig platta med många fina samtal. Här försöker Kalle t ex stampa på en saxofon, skaffa en förbundsklänning till sin hustru och spela upp sin repertoar på saxofon för hugade arrangörer.

Han förhör sig även om möjligheten att sjunga och spela på en grammofonskiva till sin fru med en egenkomponerad födelsedagssång: ”Nu fyller du år…”

Mer information »

Karl XII Sändare – Slaget vid Halden

LP / 1978 / Sonet / FLOP 1006

Här får bl a vi stifta bekantskap med Dr. Klaus von Hamlet och hans vedermödor, vara med om ett ljudtest för Sonabs nya mobiltelefoner,  och lära oss att Benidorm ligger i Spanien.

Samt inte minst att Hörgundsen har ringt, förstås.

Mer information »

Trollkarlen El Zou-Zous öden och äventyr

LP / 1977 / Sonet / FLOP 1004

Trollkarlen El Zou Zou ska ut på världsturné med sina hundar och annonserar efter assistenter som kan bistå honom under hans nummer på scen. Kalle Sändare ringer upp Fröken Ur och oron inför resan till semesterparadiset Åstol i Bohusläns skärgård tvingar honom att ringa vaccinationsbyrån. Och lite annat.

Mer information »

Väggen e´ klar

LP / 1975 / Sonet / FLOP-1001

Väggen e´klar från 1975 blev den sista skivan som hade en tydligare västkustsk prägel. Här får du höra Kalle be en ung och nyutbildad snickare att sätta upp en vägg med exotiska byggmaterial och kontaktlim. En orolig hundägare i Jämtland får färska fyndtips om sin bortsprungna jycke och en trallvänlig trubadur erbjuds dra vitsar på en taklagsfest som inte har alkohol.

Mer information »

Talmannen

LP / 1975 / Sonet / FLOP 1002

En av Kalles mindre kända skivor är Talmannen. Här låter han telefonen vara avstängd för ovanlighetens skull.

Kalle tar under pseudonymer plats som gästföreläsare ute på våra olika lärosäten och föreläsningssalar och lär bl a eleverna på Handelshögskolan skillnaden på positiv och negativ ekonomi, och upplyser läkare om nya operationstekniker.

Det blir tre längre informativa föreläsningar som åhörarna aldrig glömmer.

Mer information »

Kalle Sändares Julbestyr

CD, LP / 1973 / Sonet / FLOP 1000

På denna klassiska skiva från 1973 är temat grisar och granar. Kalle beställer julbord av en vänlig kines och på ett samtal ger han lektioner i indiska innan en budgivning på 140 kilo tunga grisar rullar igång. Kan lyssnas på året runt, men passar extra bra i juletider, för stämningens skull.

Mer information »

Lejonklösa – Kalle Sändare på nya äventyr

LP / 1969 / Metronome / MLP 15325
Lejonklosa LP Kalle Sandare

Även kallad ”kändisskivan”. Här utvecklar Kalle Sändare framför allt sina kända ordförvrängningar. Ord som plickmåst, tidsdåren, klocklåt och brattsipp ser här dagens ljus för första gången. Värvningsförsöket av TV-journalisten Ulf Thorén till ”en dikesmässa för grävfordon” är också en klassiker, likaså samtalet med tidningsreportern Bernt Nilsson som luras att skriva om kändisar som inte finns.

Inspelad 1968, utgiven juni 1969.

Mer information »

Kalle Sändare tager ett nummer

LP / 1965 / Metronome / MLP 15211

En milstolpe i både telefonens och Kalle Sändares historia. Här på första plattan härjar en ung Kalle Sändare helt utan begränsningar: lika vänlig som förvirrande. På ett spår (Trädfällning) låtsas han framgångsrikt att han inte hör nånting, på ett annat drar han valser om påhittade fåglar med kartongformade huvuden. 

Mer information »