Va´bra de´hörs!

LP / / Info kommer / Info kommer

Mer info kommer.

 

 

Mer information »

Boxen e’ klar (CD-box-22 CD)

CD / 2015 / Riverside/GOSF /
Kalle Sändare - CD Boxen e klar

Här har Gris och Skridskoföreningen tillsammans med Riverside Records dokumenterat alla originalutgåvorna med Kalle Sändare från starten 1965 med Kalle Sändare Tager Ett Nummer till och med albumet Telefonlur som kom 2011.

Den här boxen innehåller hela 22 cd-skivor, en booklet på hela 28 sidor och totalt 240 spår att njuta av.  Bonussamtal ingår och många av dessa album har aldrig tidigare funnits på CD så detta är en fantastisk samlings-box och en mycket fin ljudklapp. En vit fläck i Sveriges kulturliv har i och med denna utgåva suddats ut.

Begränsad upplaga 1000 ex.

Mer information »

Apor & Skit (Medlemsskiva)

CD / 2013 / Stereo Music Sweden / SMSGOSF1301
Kalle Sändare - Apor & Skit skivomslag

Exklusiv och unik medlemsutgåva för år 2013, innehållande många tidigare outgivna samtalspärlor som exempelvis den långa oklippta versionen av ”Studsmatta” och ”Leasing av tivoli”.

Begränsad upplaga 500 ex.

 

Mer information »

Lejonklösa – Kalle Sändare på nya äventyr

LP / 1969 / Metronome / MLP 15325
Lejonklosa LP Kalle Sandare

Även kallad ”kändisskivan”. Här utvecklar Kalle Sändare framför allt sina kända ordförvrängningar. Ord som plickmåst, tidsdåren, klocklåt och brattsipp ser här dagens ljus för första gången. Värvningsförsöket av TV-journalisten Ulf Thorén till ”en dikesmässa för grävfordon” är också en klassiker, likaså samtalet med tidningsreportern Bernt Nilsson som luras att skriva om kändisar som inte finns.

Inspelad 1968, utgiven juni 1969.

Mer information »

Kalle Sändare tager ett nummer

LP / 1965 / Metronome / MLP 15211

En milstolpe i både telefonens och Kalle Sändares historia. Här på första plattan härjar en ung Kalle Sändare helt utan begränsningar: lika vänlig som förvirrande. På ett spår (Trädfällning) låtsas han framgångsrikt att han inte hör nånting, på ett annat drar han valser om påhittade fåglar med kartongformade huvuden. 

Mer information »